29.10.2009

Torsdag

I dag har eg sjekka blodtrykk, puls, teke ultralyd av halsen min, sjekka biceps-reaksjonar, utskilt mitt eige DNA og laga hudkrem. Svineinfluensemistanke? Nei. Fagdag med niandeklassingar på Haukeland. Fantastisk å få vere 14 år i éin dag, og sleppe alle ulempene som føl med den alderen!

Ein litt kronglete og uvanleg praksisperiode (som ingen andre enn meg sjølv forstår, trur eg) har starta og eg har nesten unnagjort ei av tre veker. No er det snart helg, og ikkje kva for helst slags helg heller! Superkollektivet blir denne helga gjenforent i si opprinnelege form, og vi satsar alle klutar på at vi får fleire superaugneblinkar a là dei under:




Oppdatering følgjer! Kanskje...

Å fly

Sandane lufthavn er blitt ein turistattraksjon!
Eg visste flyplassen og lengda på rullebana var i liten, men at den skulle bli karakterisert som ein av verdas skumlaste flyplass, hadde eg aldri trudd.

Den blir sammenligna med flyplassa i Nepal, Bhutan, Honduras og Malaysia, som enten har voldsommen stup rett utanfor rullebana eller fjellvegg i den eine enden.

Har i løpet av mitt liv flydd mange ganga både til og frå flyplassen, og har aldri, aldri, aldri følt meg usikkert på om vi klara å lande eller ei. Har heller hatt ein virkelig stor fasinasjon over innflyginga. Samma kva vei du kjem i frå, får du virkelig sjå og føle ekte vestlandsnatur. Du er i eitt med fjell og fjord og du kjenne tretoppane kjete deg i rompa. Du får ein enorm respekt for pilotane som manøvrera., tenk at dei treff rullebana i det sekund dei må, ellers får dei ikkje stoppa.

Lenge leve Anda seie berre eg!

(biletet er henta frå www.nrk.no/sfj)

28.10.2009

Heime er fint og flott og bra..

men "hjemme" på Sørlandet er jo aller best!

Korte trekk mi siste veke:
Familie, gåtura, natronkake, bursdag, gåtura, svømmehallen, to koselige veninnde kvelda, sjuk unge, utsatt heimreise, godt med forsikring.

25.10.2009

Tjuvlysnat

Tid: i går, kl. 13.30
Stad: buss nr. 50, retning sentrum

Ein gutegjeng av bergenske fjortisar, kanskje var dei berre 13. Snakkar passeleg høgt om kveldens eskapader, der konserten startar kl. 21.00 (men vorspielet startar allereie kl. 20.00, der dei sikkert skal drikke seg dritings på fem flasker Eplerose og ei flaske lettøl på deling). Praten kjem over på temaet skule og lekser.

Gut 1: han dæræ Sokrates, vassje han en sann dæræ...dæræ...profet? lissom?
Gut 2: ...en sann so gjækk å tænkte på ting...?
Gut 3: neei, IDIOTER, sokrattæs va jo faren tæ jesus!!

Bra dei endå har nokre år igjen før dei skal ta ex.phil.

Ellers? :bente på vestlandstur, eg har mykje å gjere og får gjort mindre, til trass for god tid. Men, vintersportsesongen er i gong. Og då skal ein jo ikkje klage. I tillegg er iTunes > Spillelister > Månadens: Oktober oppe og går. Og den er lang. Vent i spenning.

18.10.2009

Hurra for Andersens!

Bilete lånt herifrå.


I dag har Jan Erik Vold bursdag. 70 år! Gratulerer med dagen!


Dersom du no grev deg i hovudbotnen og fortvilt prøvar å kome på kvar du har høyrt dette namnet før, so er det han med alle dikta. Tale for loffen, diktet om Bislett, kulturuke- kurultru-kulturuketull osv.


Eg skal ikkje skryte av å vere nokon lyrikk-ekspert, for det er eg verkeleg ikkje, men eit grunnfag som inneheld norsk litteratur har då gjeve meg nokre bakgrunnskunnskapar. Mellom anna kjem eg aldri til å gløyme at Vold si debutsamling "Mor godhjertas glade versjon, ja" frå 1968 vert rekna som starten for den modernistiske lyrikken her til lands (det fekk eg nemleg spørsmål om på munnleg eksamen, men hjerneteppet sette ein effektiv stoppar for at eg klarte å kome på det. Kardinaltabbe).


Så dersom du ikkje er bevandra i norsk modernistisk lyrikk, les litt Vold. Det er rart, sært og interessant, men eigentleg ganske bra. Lat meg hjelpe deg i gong:


hva gjør lyset
i bjørkekronene? lyset
ser seg om


Frå spor, snø 1970

16.10.2009

Kjære herr og fru skjor

Viser til høglytt krangel i området indre Sandviken natt til fredag 16. oktober 2009.

Eg vil takke dykk begge for at de valde treet rett utanfor soveromglaset mitt til å halde skilsmisseoppgjeret/ ekteskapsrådgjevninga / buoppgjeret dykkar i natt.

Det var ei beriking for meg å droppe all søvn i nærare tre timar for å høyre på dykkar meingar angåande kvarandre, samlivet sine kvalar, kvarandre igjen og verda generelt. Eg kan skjønne kvifor de begge har lyst til å fly kvar dykkar veg, det hadde eg òg hatt lyst til dersom eg måtte høyre på slik ei skvatring kvar ein jæ..la dag.

Eg vil ynskje dykk begge ei grufull framtid (om det blir til samans eller på kvar dykkar kant bryr meg midt i ræva), måtte dokke begge misse tungebandet i ei opprivande høgspentulukke og bli tvinga til vingespråket for evig tid.

Ha ei vidare fin helg.

Med venleg helsing,

:janne

13.10.2009

Bussvass

Eg har ei irriterande evne til å irritere meg over andre når eg sit lenge på buss. Typ Bergen -heim.

Eg ser ikkje på meg sjølv som spesielt vanskeleg. Eller sær. Men på lange bussturar irriterar eg meg over at folk snakkar høgt, eg irriterar meg over ringelydar og meldingslydar, folk som snakkar i telefon, at eg ikkje får sitje aleine, fjortispar som brukar heile turen til å kline eller finne ei god liggestilling i setet ( noko som ikkje går an), dei som snakkar høgt, dei som kviskrar, bussjåføren sine tørre vitsar om kvar ein finn toalett og kaffi, musikken som sig ut frå andre sine høyretelefonar, og kva er eigentleg greia med at med ein gong folk passerar 50, må dei på død og liv tviholde seg i setet foran...??

Eg meiner at på lange bussturar må folk forhalde seg til nokre få, men strenge reglar:
1. Hold kjeft
2. Lydlaus!!
3. Ikkje plag meg

Det hadde sjølvsagt vore noko anna dersom bussen var passeleg full av folk eg kjende godt og kunne hatt lyst å føre ei samtale med. Ein tre-fire stykker. Med normale lydar, stemmer og radio på passeleg høgt lydnivå. Der ein kunne stanse når ein ville, køyre so fort en vil og sleppe å stoppe på kvart eit nes langs heile kysten.

Eg ser no at det eg beskriv som min ønskedraum stygt liknar på ein bil...

Eg blir nok aldri nokon bussperson, sjølv kor glad eg er i miljøet.

12.10.2009

Hausten gjer meg ......
























.. innpakka og forselga unga.



















... vinterstengde terrassa. Blotta for hygge!




















..... sist men ikkje minst, nydelige farga på veg til jobb!

08.10.2009

Har surfa på Finn....

og sjå kva eg fann!

.....sjå prisen då! Prisen som er poenget her.

06.10.2009

Reklame

Føle for å reklamere litt idag.

Det er ikkje berre eg og :janne som blogga; Julia ei god veninnde av meg er slått seg på husmor-bloggbølga, nåke eg finne vanvitti arti. Velkomen i klubben!
Nåken starta, andre slutta.

Eg skal og reklamere litt for Spotify ( Ja!! er kanskje litt etter andre...) men for meg er det GENIALT på jobb og ein heilt ny oppdagelse. Kan virkelig anbefale.