Biletet og oppskrifta er henta frå www.melk.no |
Ingredienser
- Paibunn:
- 3 dl hvetemel
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 3 ss vann
- Fyll:
- ½ l ferdig vaniljekrem
- 1 pk bringebær
- Bringebær, rips og blåbær
Fremgangsmåte
I stekeovn i 200 °C i 25 - 30 minutter.Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin eller smuldre det sammen med fingrene. Ta av litt av deigen til å lage gitter på toppen. Trykk ut resten av deigen i en smurt paiform eller en springform 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler. Forstek paiskallet i 10 minutter. Avkjøl litt før vaniljekremen fordeles på paibunnen. Dryss over bringebær, rips og blåbær. Kjevl ut remser av den overflødige deigen og legg dette i et gitter over paien. Stek videre i 15 - 20 minutter. Avkjøles. Pyntes med litt friske jordbær og et lett melisdryss før servering.
1 kommentar:
NAM dette er godt!! Dårlig gjort at jeg får lyst på det nå da tidlig på morran på jobb og evigheter til jeg får sjangs til å putte noe spnt i munnen!!
Vi vil komme på besøk å få sånn!!=)=) KELM
Legg inn en kommentar