17.08.2010

"Mitt o store sommardessert"-tips!

Biletet og oppskrifta er henta frå www.melk.no                             




















Ingredienser

  • Paibunn: 
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 ss vann
  • Fyll: 
  • ½ l ferdig vaniljekrem
  • 1 pk bringebær
  • Bringebær, rips og blåbær

 

Fremgangsmåte

I stekeovn i 200 °C i 25 - 30 minutter.

Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin eller smuldre det sammen med fingrene. Ta av litt av deigen til å lage gitter på toppen. Trykk ut resten av deigen i en smurt paiform eller en springform 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler. Forstek paiskallet i 10 minutter. Avkjøl litt før vaniljekremen fordeles på paibunnen. Dryss over bringebær, rips og blåbær. Kjevl ut remser av den overflødige deigen og legg dette i et gitter over paien. Stek videre i 15 - 20 minutter. Avkjøles. Pyntes med litt friske jordbær og et lett melisdryss før servering.

1 kommentar:

Julia sa...

NAM dette er godt!! Dårlig gjort at jeg får lyst på det nå da tidlig på morran på jobb og evigheter til jeg får sjangs til å putte noe spnt i munnen!!

Vi vil komme på besøk å få sånn!!=)=) KELM